BESTE (HISTORISCHE) MOTORSPORTLIEFHEBBERS

Traditioneel zijn er weer veel leden van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) tijdens de Pinksterdagen 2022 afgereisd naar Tubbergen om met hun klassieke of historische racemotor te gaan genieten van de 17e editie van het historisch motorevenement op het circuit de “Tubbergerring”. Natuurlijk genieten de rijders al van het geluid als hun motor direct na het vallen van de startvlag aanslaat tot aan de finishvlag, maar vaak nog meer van het vele enthousiaste publiek dat hier altijd langs de baan staat.

Veel rijders hebben zich weer aangemeld en alle klassen zullen dan ook aan de start verschijnen vanaf de 50 cc tot en met 500 cc, de zijspannen en voor de echte nostalgie de Pré 50 en 125 cc veteranen-klasse.

Zoals bij alle HMV-evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Kreidler, Eysink, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Velocette, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken. Ook vragen stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor.

Voor de pauze van omstreeks 15.00 uur zijn er 7 starts en hierna rijden alle klassen nog een keer, dus volop gelegenheid om van alles te genieten. Nuttig om te weten is dat de snelste rijder niet automatisch de winnaar is van een klasse, want de deelnemers worden niet gewaardeerd op snelheid maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben.

Zo’n evenement op 2e Pinksterdag is alleen mogelijk dank zij de inzet van vele instanties, zoals gemeente, bedrijven, aan- en omwonenden, EHBO, de sponsors, de vele vrijwilligers en bestuur van de Historische Motorstichting Tubbergen, hiervoor onze

hartelijke dank.

Koen Muijlwijk

Voorzitter HMV

Voor meer informatie, uitslagen en foto’s zie: www.hmv-nederland.com